Waarom online marketing belangrijk is voor jouw bedrijf 

Door de inzet van online marketing kun je er onder andere voor zorgen dat je merk- en naamsbekendheid wordt vergroot, je nieuwe klanten aantrekt en dat je een loyale community opbouwt. Dit speelt zich allemaal online af waardoor je direct de statistieken en resultaten inzichtelijk krijgt. Zo weet je direct of jouw aanpak effectief genoeg is of dat er nog iets moet worden bijgesteld aan de strategie.   

Wat is online marketing? 

Onder de term online marketing valt eigenlijk alles waarbij je het internet inzet ter promotie van je product of dienst. Over het algemeen staat de website van je onderneming hierbij in het middelpunt. Maar je kunt ook denken aan e-mail marketing, zoekmachines en social mediakanalen zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Hieronder worden een aantal verschillende vormen van online marketing uiteengezet.  

 • SEO (zoekmachine optimalisatie) 
  Door de inzet van SEO kom je hoger in de zoekresultaten van zoekmachines, wat leidt tot meer verkeer en daardoor meer klanten. De seo uitbesteden bij een marketingbureau kan helpen om goed te scoren op relevante zoekwoorden en termen binnen jouw niche. 
 • SEA (zoekmachine adverteren) 
  Met SEA plaats je betaalde advertenties om zo bovenaan in de zoekresultaten van zoekmachines te komen.  
 • E-mail marketing 
  Met e-mailmarketing maak je door middel van het opbouwen van een e-maillijst een verbinding tussen de klant en jou, wat zorgt voor een goede en warme klantenbinding.  
 • Social media advertising 
  Met het inzetten van social media advertising, dus het plaatsen van advertenties op social media, vergroot jij je naamsbekendheid en zichtbaarheid.  
 • Display advertising 
  Dit zijn advertenties van jouw onderneming die op andermans website worden getoond.  

Je online marketing uitbesteden 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je online marketing te doen. Maar als je niet goed weet waar je moet beginnen kan er aardig wat tijd in gaan zitten. En dat is zonde van je tijd. Heb je geen idee hoe of waar je moet beginnen en wil je liever de online marketing uitbesteden? Dat kan. Zo kun je ervoor kiezen om je content marketing voor website teksten, social media advertising of e-mailmarketing uit te besteden bij een marketingbureau.  

Ga je op zoek naar een marketingbureau? Door het grote aanbod aan marketingbureaus kan het lastig zijn om het juiste bureau dat aan jouw wensen kan voldoen te vinden. Daarom een handige tip: het is prettig als het bureau met je mee kan denken en snapt wat jouw bedrijf doet, wie de doelgroep is en begrijpt wat je van ze vraagt.  

Gerelateerd

Recente berichten