Gloednieuw gebouw of een bestaande woning?

Heeft u de meeste kans om snel uw allereerste huis te verwerven of misschien te verhuizen? Daarna heeft u hoogstwaarschijnlijk het punt ontdekt dat er 2 soorten koopwoningen worden gebruikt op de vastgoedmarkt, nieuwbouw en bestaande bouw. Maar voor welke woning ga je? In deze blog hebben we de voor- en nadelen van zowel nieuwbouw als ook bestaande bouw voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van nieuwbouw en constructie

Een nieuwbouwwoning wordt vaak aangeboden voordat de woning er is, dus de bouw moet nog beginnen. U bent de eerste eigenaar van een nieuwbouwwoning. Er is nog niemand daadwerkelijk in uw huis geweest. Deze woningen zijn bovendien zeer eigentijds en hebben een gunstig energielabel. De woning is bovendien vrij op naam en u heeft weinig onderhoud. U bepaalt vanaf het allereerste moment hoe alles eruit komt te zien en wat er binnenkomt met betrekking tot vloer, behang, meubels en meer.

De voordelen van bestaande bouw en constructie

Het aanbod van bestaande bouw en constructie is vele malen groter dan het aanbod van gloednieuwe bouw. Alleen al vanwege het feit dat dit huis momenteel bestaat. Er is dus een grote en gevarieerde deal. Bovendien hoef je niet te wachten tot het pand op is omdat deze woning momenteel bestaat, bij wijze van spreken kun je er volgende maand nog intrekken als de huidige eigenaar dan de woning kan verlaten. Bovendien hebben een aantal bestaande woningen nog karakter en een bijzondere omgeving uit het verleden. Huizen zijn tegenwoordig niet meer gebouwd zoals ze vroeger waren. Als u bijvoorbeeld van een hoog plafond houdt, vindt u dat gewoon in bestaande gebouwen. Er is ook een optie om de vraagprijs te berekenen.

De nadelen van nieuwbouw en constructie

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan een nieuwbouwwoning. Omdat het huis momenteel wordt verkocht voordat het wordt gebouwd, kunt u er niet zo snel mogelijk intrekken. In sommige gevallen moet u tot zes maanden of een jaar wachten. Erg vervelend natuurlijk als je andere huis al op de markt is gebracht. Bovendien moet u zorgen voor dubbele kosten en een gerepareerde marktprijs. Met name in de Randstad zijn er vaak maar een paar woningen beschikbaar terwijl de behoefte juist groot is. Op het moment dat u uw woninghypotheek niet helemaal rond kunt krijgen of er bepaalde onvoorspelbaarheden zijn door bijvoorbeeld de woninghypotheekpassie en ook dit proces daardoor vertraging oploopt, kan het zomaar zijn dat u het verkeerd interpreteert. Je hebt ook maar een minimale keuze vanwege het feit dat er maar een paar duplicaten worden gebouwd.

De negatieve aspecten van bestaande bouw en constructie

Zeker, bestaande gebouwen hebben ook een aantal negatieve aspecten, zoals klantprijzen. Een ander nadeel kan een veel minder gewenst energielabel zijn of onderhoudskosten omdat je huis een verbouwing kan krijgen. In het ergste geval moeten er ook nog wat dingen worden herbouwd en of vernietigd. Op deze manier kunnen je uitgaven flink oplopen, zeker als je later pas ontdekt dat er iets mis is met het huis.

Heb je trouwens nog geen oplossing voor de vraag "hoeveel kan ik lenen"? Kijk daarna op hypotheekrente.nl voor een prijsopgave van uw maximale woonkrediet.

Gerelateerd

Recente berichten