Wat heb je nodig voor een print on demand service?

Dagelijks zijn er duizenden Nederlanders op zoek naar een bedrijf of webwinkel waar ze terecht kunnen voor het bedrukken van foto’s, flyers en posters. De meeste Nederlanders bezoeken hiervoor een Nederlandse webwinkel. Dat is zeker niet vreemd, want het bestellen van producten via het internet is erg makkelijk en vaak ook een stuk goedkoper. Mocht je op deze vraag willen inspelen, dan kan je ervoor kiezen om een eigen print on demand service te starten. Je zult hier natuurlijk wel enkele zaken voor nodig hebben en daar kom je snel meer over te weten in dit handige artikel.

Een prachtige webwinkel

Wanneer je een eigen print on demand Nederland wilt gaan beginnen, is het belangrijk om eerst een eigen webwinkel te maken. Je gaat immers producten via het internet verkopen. Een van de grootste nadelen van het maken en/of bouwen van een webwinkel, is dat het bouwen van een eigen webwinkel ontzettend lastig is. Je hebt veel kennis nodig van server, etc. Het is natuurlijk een optie om een webwinkel te laten bouwen, maar houd er dan wel rekening mee dat de kosten aanzienlijk kunnen toenemen. Het laten bouwen van een webwinkel kan soms enkele tienduizenden euro’s kosten. 

Een drukkerij die deze dienst aanbiedt

Als je print on demand producten in Nederland wilt verkopen, dan is het nodig om een drukkerij te vinden die samen met jouw wilt werken. Het vinden van een drukkerij zoals Jubels is zeker niet moeilijk, want er zijn talloze drukkerijen in Nederland die print-on-demand diensten aanbieden. Je moet er wel rekening mee houden dat het nodig is om een koppeling tussen het systeem van jouw webwinkel en het systeem van de drukkerij te hebben. Door een koppeling is het immers mogelijk om de bestellingen automatisch door te sturen naar de drukkerij.

Een marketing budget

Het is geen geheim dat er veel geld verdiend wordt met het verkopen van drukwerk. Dit is dan ook precies de reden waarom er veel spelers op deze markt actief zijn. Om tegen de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan met deze spelers, is het belangrijk dat je een marketing budget hebt. Mocht je geen marketingbudget hebben, dan is de kans erg groot dat je concurrenten de meeste klanten krijgen. Als je een marketing budget hebt, is het altijd verstandig om contact op te nemen met een marketingbureau. Houd er wel rekening mee dat marketingbureau’s soms erg prijzig zijn. 

Gerelateerd

Recente berichten