Neem jij als ondernemer je verantwoordelijkheid tegenover je klanten?

Misschien dacht je bij het lezen van deze titel: welke ondernemer stelt zich niet verantwoordelijk op tegenover zijn klanten? Het klinkt logisch dat je je professioneel opstelt wanneer je voor een klant aan de slag gaat. Echter, de meeste ondernemers houden niet rekening met het feit dat er ook dingen mis kunnen gaan tijdens het werk. Je kunt namelijk met de beste intenties uit de startblokken gaan, maar er kan altijd iets gebeuren waar je niet op had gerekend. Je stoot misschien iets om bij je klant, je veroorzaakt een forse kortsluiting of het advies waar je zo lang aan gewerkt hebt, pakt helemaal verkeerd uit. Ook op dat moment moet je je verantwoordelijkheid nemen. Wij laten je zien hoe je dit het beste kunt doen. Je zult zien dat het niet moeilijk is om een goed pakket verzekeringen af te sluiten.

Een verzekering om je aansprakelijkheid goed mee te regelen

Als we het hebben over je verantwoordelijkheid nemen, is het belangrijk dat we weten waar die verantwoordelijkheid uit bestaat. Het vervelende is dat dit echter niet altijd in te schatten valt. Dit is waar een verzekering om de hoek komt kijken. Met een verzekering maakt het namelijk niet uit wat er precies kan gebeuren, maar draait het om de vraag of je in staat bent om het probleem op te lossen. Als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten gaat, maak je het vangnet dat je nodig hebt op het moment dat er iets verkeerd is gegaan bij een klant. De klant wil namelijk dat de schade hersteld wordt en als jij dit niet soepeltjes kunt regelen, kan een ongelukje een ramp voor je bedrijf worden. Lukt het je echter om een probleem snel en effectief op te lossen, dan kan een ongelukje zelfs in je voordeel werken omdat het positief afstraalt op je bedrijf dat je het snel kon herstellen. Een goede indruk is goud waard.

Een verzekering om heel veel problemen mee te voorkomen 

Stel, je werkt in de bouw en dus heb je vaak materialen nodig om je werk goed te kunnen doen. Er kan zomaar iets verkeerd gaan tijdens de levering van deze materialen. Ook kan het gebeuren dat je materialen beschadigd raken, waardoor je nieuwe moet kopen. Voor al deze situaties, kun je een CAR verzekering afsluiten. Deze verzekering voorkomt dat een tegenslag grote gevolgen heeft voor je bedrijfsfinanciën. Ook wanneer dieven met je materialen of gereedschappen aan de haal gaan, kun jij je tot je verzekering wenden om de schade te verhalen. Zo kun je zorgen dat je project geen vertraging oploopt. 

Een verzekering als het ultieme visitekaartje voor je bedrijf

Wat veel ondernemers onderschatten, is de indruk die je op een klant maakt wanneer het gaat over verzekeringen. Klanten willen geen risico’s lopen en daarom is het voor hen fijn om te zien dat een partij waar ze mee gaan werken, verantwoordelijkheid neemt. Een verzekering kan ervoor zorgen dat je meer klanten binnenhaalt. Zie het daarom ook nooit als een teken van zwakte, want dat is het allesbehalve. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je vandaag nog een goede zakelijke verzekering kunt afsluiten. Je zult zien dat je alles met een paar snelle muisklikken kunt regelen.

Gerelateerd

Recente berichten